???آیا #قرآن کتاب #آسان_فهمی است؟
✍️در راستای پست چند هفته پیش کانال(https://t.me/dinpajoohi/97) مبنی بر اینکه قرار نیست تمام دین از #قرآن #به_تنهایی فهمیده شود؛ و #روایات نیز به مانند #قرآن حجت هستند؛ در مورد بند 3 آن مطلب میخواهیم کمی توضیح دهیم.?
?سوال این است که آیا #قرآن کتاب #آسان_فهمی است؟ ممکن است همانگونه که در آن پست اشاره شده بود برخیها انتظارشان از قرآن کتاب#خودآموز_اسلام_شناسی_به_زبان_ساده است. در صورتی که اینگونه نیست. خیلی از مطالبی که فقط از خود همین قرآن قابل فهم و استخراج است نیز با استدلال و استنباط و بکارگیری دقتهای لغوی و اصولی و … امکانپذیر است که کار متخصص دینشناسی است نه هر فردی.
✍️واقع مطلب این است که درست است که هر کسی به فراخوار حال و ظرفیت و استعداد و علم خود از قرآن بهره میبرد اما در مجموع قرآن کتاب آسانفهمی نیست.
بگذارید چند مثال بزنم?:
?1️⃣آیات متعددی دلالت بر این امر دارد که رسولالله(ص) باید همین #کتاب_نازل_شده_بر_مردم را به مردم تعلیم دهد و آن را برای مردم تبیین بفرماید.(مانند آلعمران:154، الجمعة:2، النحل:44 و …). خب اگر این کتاب #کتاب_آسان_فهمی است دیگر چه نیازی به تعلیم این کتاب و تبیین آن وجود دارد؟
?2️⃣در سوره طارق میخوانیم: «فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ مِمَّ خُلِقَ (5) خُلِقَ مِنْ ماءٍ دافِقٍ (6) یَخْرُجُ مِنْ بَیْنِ الصُّلْبِ وَ التَّرائِب ـــ پس باید آدمى بنگرد که از چه آفریده شده. از آبى جهنده آفریده شده است. که از بین صلب و ترائب بیرون مىآید»
✍️در اینکه منظور از این «صلب» و «ترائب» در این آیه چیست و آیه چه میخواهد بگوید از ابتدای اسلام تا حالا چندین و چند نظر مختلف بین علما وجود داشته و یکی از آیاتی هست که در فهمش اختلاف بسیار بسیار زیادی بین علما بوجود آمده است.
خب آیا واقعاً در #قرآن همه چیز بصورت #واضح و #شفاف آمده است که به راحتی هر کسی میتواند آن را بفهمد؟؟!!
?3️⃣آیهای دیگر: «هُوَ الَّذِى أَنزَلَ عَلَیْکَ الْکِتَابَ مِنْهُ ءَایَاتٌ محُّکَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْکِتَابِ وَ أُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ فَأَمَّا الَّذِینَ فىِ قُلُوبِهِمْ زَیْغٌ فَیَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَةِ وَ ابْتِغَاءَ تَأْوِیلِهِ وَ مَا یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فىِ الْعِلْمِ یَقُولُونَ ءَامَنَّا بِهِ کلُ مِّنْ عِندِ رَبِّنَا وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلَّا أُوْلُواْ الْأَلْبَاب»(آل عمران:7)
✍️در اینجا خداوند #صراحتاً میفرماید برخی آیات قران #متشابه هستند؛ #آیات_متشابه آیاتی هستند که یک معنای واضح و مشخصی ندارند و #احتمالات_متعددی در مورد آیه و مقصود و منظور آن آیه وجود دارد.
سپس خداوند #صراحتاً میفرماید کسانی که در #قلبشان #انحراف هست به همین آیات متشابه متوسل میشوند و طبق معنای خودشان آن را تفسیر میکنند تا به منظور خودشان برسند که فتنهگری باشد. بعد خداوند #صراحتاً میفرماید #تأویل اینطور آیات را #فقط_خدا_و_راسخون_در_علم میدانند که طبق روایات ما راسخون در علم اهل البیت(ع) هستند.
✍️نتیجه آنکه: درست است هر کس به فراخور استعداد و ظرفیت و حال خود از قرآن بهره میبرد؛ اما قطعاً قرآن کتاب آسان فهمی نیست.
جهت عضویت در کانال کلیک بفرمائید: https://telegram.me/joinchat/A3ScEjz1VcXiflnayKJHrA
آخرین نظرات